8 Eylül 2008 Pazartesi

Bahriyeli Balık

Malzemeler (4 Kişilik)
2 Adet mezgit fileto
2 Tane domates
1 Su bardağı mantar
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 Havuç1 Patates
1 Dal kereviz yaprağı
1 Defne yaprağı
5 Tane tane karabiber
2 Diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 Kahve fincanı süt
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı yağ

Hazırlanışı

.Bir tencerede 1 kaşık unu ve yağla kavrun.
.Patates ve havuçları küp küp doğrayıp, ekleyin.
.Kereviz yaprağını kıyıp ilave edin ve 1-2 kez çevrin.
.Doğranmış mantarı koyup, üzerine domates rendeleyin.
.Sarmısak koyup defne yaprağı ve tane karabiber ile hepsisi harmanlayın.
.Üzerine balıkları yerleştirip kısık ateşte 15 dakika pişirin.
.Üzerine bir fincan süt gezdirilip, bol maydanoz ve kaşar peynir rendesi serpip, servis yapın.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: