
200 Gr kırmızı pancar
100 Gr havuç
1 Yemek kaşığı sirke
1 Yemek kaşığı kavrulmuş ayçiçeği çekirdeği
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Dilim kızarmış tost ekmeği
Kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
.Pancar ve havucu soyup, şerit şeklinde kesin veya mutfak robutu ile uzun uzun rendeleyin.
.2 Yemek kaşığı suyu sirke, tuz, karabiber ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp, sebzelere katın.
.Tost ekmeğini küp şeklinde kesin ve 1 yemek kaşığı zeytinyağında kızartın.
.Servis yapmadan önce kızarmış tost ekmeğini ilave edin.
.Üzerine kıyılmış maydanoz ve ayçiçeği çekirdeği serpip, servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder