
1 Lahana göbeği veya
5-6 Dal lahana yaprağı
2/3 Su bardağı mayonez
1 Çay bardağı yoğurt
3-4 Diş samısak
1 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
Bir mikatar ceviz
1/2 Demet maydanoz
1 Domates
1 Salatalık
Hazırlanışı
.Lahanın dış yapraklarını ayıkladıktan sonra kalan göbek kısmını yumuşayana kadar bol suda haşlayalım.
.Suyunu iyice süzdükten sonra incecik kıyalım.
.Arzuya göre 3-4 diş samısağı dövüp bir kaseye aldığımız yoğurt ve yağ ile iyice karıştıralım. .Sarmısaklı yoğurdu,mayonezi,dövülmüş cevizi ve tuzu derince bir kaba koyarak iyice karıştıralım.
.Kıyılmış lahanaları da ekleyerek kepsini iyice harmanlayalım.
.Salatamızı servis tabağına yerleştirip üzerini kaşıkl düzeltelim.
.Domates ve salatalık dilimleri ve maydanoz dalları ile süsleyelim.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder