3 Haziran 2008 Salı

Sarımsaklı Köfte

Malzemeler (8 Kişilik)

750 gr kemiksiz koyun kıyması
4 Dilim bayat ekmek
2 Adet soğan
Yarım kahve fincanından biraz fazla rendelenmiş kaşar peyniri
1.5 Çay kaşığı kimyon
1.5 Çay kaşığı karabiber
2 Adet yumurta
1 Demet maydanoz
4 Diş sarımsak
1 Su bardağı sıvıyağ
Tuz

Hazırlanışı

.Ekmek dilimlerinin kabuklarını çıkarın ve soğuk suda ıslatın.
.İyice sıkılarak suyu çıkarılmış ekmek dilimlerine, kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak, peynir, kimyon, karabiber, yumurta, kıyılmış maydanoz ve yeteri kadar tuzu katıp 5 dakika yoğurun.
.Kıymadan yarım ceviz iriliğinde parçalar kopartın ve yuvarlayın.
.Bir tavaya sıvıyağı koyup kızdırın.
.Aldığı kadar köfteyi tavaya atın.
.Delikli kepçe ile karıştırarak kızartın.
.Delikli kepçe ile çıkartıp, servis tabağına koyun.
.Sıcak olarak servis yapın.
NOT : Dilerseniz köftelerin üzerine sarımsak, salça ve rendelenmiş domatesi pişirerek yapacağınız sosu, köftelerin üzerine dökerek de servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: