14 Mayıs 2008 Çarşamba

Bisküvi Kremalı Pasta

Malzemeler (8 Kişilik)

1 Adet hazır kek
1 Paket çikolatalı kremalı bisküvi
10-15 Adet bebe bisküvisi
1 Çay bardağı toz şeker
3.5 Su bardağı süt
1 Paket vanilya
2 Çay bardağı un
1 Adet yumurta
125 Gr Margarin
Üzerine 1 su bardağı antepfıstığı


Hazırlanışı

.Hazır kekin iki parçasını da süt ile ıslatın.

.Alt parçasını servis tabağına alın.
.Bebe bisküvisi, çikolatalı kremalı bisküvi ve 1 çay bardağı sütü blendırdan geçirin ve kekin üzerine yayın.
.Diğer keki üzerine kapayıp bekleyin.
.Kremayı hazırlamak için; tencereye şekeri, yumurta sarısını, unu koyun ve yavaş yavaş sütü ilave edip karıştırın.
.Koyu bir muhallebi kıvamını alana kadar pişirin.
.Tencereyi ocaktan alıp, vanilyayı ve margarini ekleyin.
.Soğuyunca pastanın her tarafını kaplayacak biçimde sürün.
.Dövülmüş antepfıstığıyla pastanın üzerini süsleyin.
.Buzdolabında bekletip, soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: