16 Nisan 2008 Çarşamba

Biberli Pilav

Malzemeler (4 Kişilik)

1 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Adet soğan
2 Adet dolmalık biber
1 Adet kırmızıbiber
1 Su bardağı pirinç
2 Adet domates
1.5 Su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı
.Zeytinyağını tencerede kızdırın.
.Küçük küçük doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun.
.Dolmalık biberleri ve kırmızı biberin çekirdek yataklarını çıkarın.
.Biberleri de küçük doğrayıp, tencereye ekleyin.
.Yıkayıp, sıcak suda bir süre beklettiğiniz pirinci süzerek tencereye aktarın.
.Domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın ve tencereye ilave edin.
.Pilavın suyunu ayarlayın.
.Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte pişirin.
.Pilav suyunu tam çekmeden tencereyi ocaktan alın.
.Hafif lapa olarak servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: