16 Nisan 2008 Çarşamba

Bademli Mantarlı Pilav

Malzemeler (6 Kişilik)

2 Su bardağı pirinç
1.5 Çorba kaşığı tereyağı
1 Su bardağı küçük doğranmış mantar
1 Su bardağı badem
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
3 Su bardağı su
Tarçın Tuz
Hazırlanışı

.Sıcak suda pirinci 1 saat bekletip, suyunu süzün.
.1 Çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin.
.Küçük doğranmış mantarları kavurun.
.Pirinci ilave edin.
.1-2 dakika çevirip, ayıklanmış kuş üzümünü ve tuzu ekleyin.
.3 Su bardağı suyu ilave edin.
.Pilav pişerken bademleri kaynar suda birkaç dakika bekletip, kabuklarını soyun.
.Kalan tereyağında bademleri kavurun.
.Ocaktan aldığınız pilava bademleri ve tarçını ekleyip, iyice karıştırın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: