6 Mart 2008 Perşembe

Özel Soslu Balık

Malzemeler (4 Kişilik)

400 gr temizlenmiş istavrit veya hamsi filetosu
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı un
Yarım su bardağı süt
3 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 Diş sarımsak
2 Dal maydanoz
Sıvıyağ
Birkaç limon dilimi
Birkaç kıvırcık salata yaprağı
Tuz
Hazırlanışı

.Temizlenmiş sarımsak ile maydanuzu ince kıyın.
.Balık filetolarını yıkayıp süzün ve kurulayın.
.Yumurta ve elenmiş unu derince bir kasede çırpın.
.Sütü azar azar ilave ederek karıştırın.
.Topaksız sıvı bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
.Kaşar peyniri rendesi, maydanoz ve sarımsağı ilave edin.
.Birkaç dakika dinlenmeye bırakın.
.Balık filetolarını karışıma bılayıp kızgın yağa atın.
.Çevirerek iki tarafını kızartın.
.Peçete üzerine alıp fazla yağını çektirin.
.Servis tabağına alın ve üzerine tuz serpin.
.Kıvırcık salata yaprağı ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: