11 Mart 2008 Salı

Sülbiye

Malzemeler (5 Kişilik)

Yarım kilo kuşbaşı et
Yarım kilo arpacık soğan
1 Baş sarımsak
1 Tatlı kaşığı kimyon
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı salça
1 Su barağı nohut(haşlanmış)
Yarım kahve fincanı sirke
1 Tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Hazırlanışı

.Ön hazırlık olarak akşamdan ıslattığınız nohutu haşlayın.
.Etleri ısıtılmış tencereye aktarıp, kendi bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
.Etler iyice suyunu çekince margarini ve arpacık soğanları bütün olarak ekleyip sote edin.
.Soğanlar yumuşamaya başlayınca salçayı ekleyip 2 dakika daha kavurun.
.Tuzu, sirkeyii kimyonu ve nohutları ilave edin.
.Etlerin üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişirin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: