11 Mart 2008 Salı

Sebzeli İncik

Malzemeler (4 Kişilik)

2 Adet soğan
1-2 Diş sarımsak
2 Adet havuç fesleğen
2 Adet çarliston biber
30 gr tereyağı
4 Dilim dana incik(100 er gr ağırlığında 4 santim kalınlığında)
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr parça domates
250 ml. etsuyu(tablet)
Yarım demet maydanoz
1 Yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Tuz, karabiber, kekik, un
Hazırlanışı
.Soğan, sarımsak ve havuçları soyun.
.Biberleri ayıklayın ve hepsini küp şeklinde doğrayın.
.Eti, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
.Una bulayıp, sirkeleyin.
.Tereyağı ve zeytinyağını yassı bir kızartma tenceresinde kızdırın.
.Etlerin her iki tarafını da güzelce kızartın.
.Doğradığınız sebzelere fesleğen ve kekikleri de katıp, çevirin.
.Parça domatesleri ve 125 ml etsuyu tabletini ilave edin.
.Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 1.5 saat yavaş yavaş pişirin.
.Pişerken ara sıra kalan et suyunu katın.
.Maydanozu kıyın ve limon kabuğu rendesiyle karıştırın.
.Tuz ve karabiberle tatlandırın.
.Limon kabuğu rendesini ve maydanoz karışımını üzerlerine serpin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: