11 Mart 2008 Salı

Rosto

Malzemeler (4 Kişilik)

500 gr kıyma
1 Adet soğan
5-6 Dal maydanoz
3 Dilim ekmek içi
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı kırmızı şarap
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Adet soğan
2 Diş sarımsak
3-4 Adet domates
Yarım su bardağı et suyu
5-6 Dal maydanoz
Tuz, karabiber
Hazırlanışı

.Soğan ve maydanozu ince ince kıyın, ekmek içini ufalayın.
.Yumurtaları küçük bir kasede iyice çırpın.
.Kıyma, soğan, maydanoz, ekmek içi yumurta, kırmızı şarap, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp, yoğurun.
.Dikdörtgen şeklinde bir fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın.
.Kıymalı karışımı kalıba doldurup, 180 dereceye ayarlı fırında 1 saat 15 dakika pişirin.
.Susu hazırlamak için ; 1 çorba kaşığı sıvıyağı derin bir tavada kızdırın.
.Soğan ve sarımsakları çok ince kıyıp yağda kavurun.
.Rendelenmiş domates, et suyu, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın.
.Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve ara sıra karıştırarak 15 dakika daha pişirin.
.Rostoyu fırından çıkarınca uzun bir servis tabağına ters çevirerek alın.
.Sıcak domates sosunu üzerine dökün.
.Maydanoz yaprakları ve domates dilimleri ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: