7 Mart 2008 Cuma

Kuzu Şiş

Malzemeler (6 Kişilik)

750 gr kuşbaşı kuzu eti
1 Tatlı kaşığı kekik
1 Tatlı kaşığı biberiye
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Diş sarmısak
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı salça
2 Adet domates
Tuz, karabiber
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı

.Kuzu etini tahta şişlere geçirin.
.Soğanı piyazlık doğrayın, sarmısağı küçük küçük kesin ve domatesleri rendeleyin.
.Rendelenmiş domates, zeytinyağı, salça, kekik, biberiye, tuz ve karabiberle birlikte soğan ve sarmısağı karıştırın.
.Etleri bu sosun içinde en az 6 saat bekletin.
.Bu sürenin sonunda margarini bir tencerede eritin.
.Şişlerden aldığı kadarını koyarak rengi değişene dek kavurun ve tencereden alın.
.Tüm şişleri bu şekilde tamamladıktan sonra hepsini birden tencereye alın.
.Üzerine terbiye suyunu ilave edin.
.Kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: