
250 gr irmik
175 gr margarin
100 gr beyaz fıstık
2 su bardağı tozşeker
3.5 Su bardağı süt
Hazırlanışı
.Şerbet malzemelerini karıştırıp 2 dakika kaynatın.
.İrmiği, fıstığı ve yağı bir tencereye koyun, ağır ateşte tencerenin kenarlarına bulaştırmadan devamlı kevgirle karıştırarak altın sarısı gibi kızartın.
.Şurubunu kaynar olarak üzerine dökün ve bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp ağır ateşte 15 dakika pişirin.
.Üzeri için verilen tozşekeri ilave edip bir kere karıştırdıktan sonra ateşten alın.
.15 dakika demlendirdikten sonra servis yapın
.İrmiği, fıstığı ve yağı bir tencereye koyun, ağır ateşte tencerenin kenarlarına bulaştırmadan devamlı kevgirle karıştırarak altın sarısı gibi kızartın.
.Şurubunu kaynar olarak üzerine dökün ve bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp ağır ateşte 15 dakika pişirin.
.Üzeri için verilen tozşekeri ilave edip bir kere karıştırdıktan sonra ateşten alın.
.15 dakika demlendirdikten sonra servis yapın
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder