11 Mart 2008 Salı

Helise

Malzemeler (5 Kişilik)

1 adet boyun kemiği
2 su bardağı aşurelik buğday
3 yemek kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
9 su bardağı su

Hazırlanışı

.Buğdayı bir gün önceden ıslatın.
.Boyun kemiğini ikiye bölerek düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
.Islatılmış buğdayı süzgeçten geçirin.
.Kemiğin üzerindeki etleri didikleyin.
.8 bardak et suyuna buğdayları boşaltıp içine kemiğinden ayrılmış etleri ekleyerek ocakta buğday taneleri eriyinceye kadar pişirin ve karışımı döverek iyice ezin.
.Tereyağını tavada eriterek içine karabiber ilave edin.
.Yemeğin üzerinde kızdırılmış tereyağı gezdirerek servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: