5 Mart 2008 Çarşamba

Cevizli Kayısılı Kurabiye

Malzemeler (12 Kişilik)

Yarım kilo un
1 Su bardağı tozşeker
2 Adet yumurta
100 gr margarin
1.5 Çay kaşığıa kabartma tozu
Yarım su bardağı ceviz
Yarım su bardağı kuru kayısı
Hazırlanışı
.Unu geniş bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın.
.Şekeri, kabartma tozunu, oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve yumurtayı ilave edip, yavaş yavaş yoğurun. Gerekirse biraz daha un ekleyin.
.Elinize yapışmayacak kıvama gelene dek yoğurun ve 4 parçaya bölün.
.Her parçayı yuvarlayın.
.Unlanmış düz bir zemin üzerinde merdane ile açın.
.Ceviz ve kayısıları ince ince kıyın.
.Hamurun üzerine bunlardan bir miktar serpin.
.Merdaneyi üzerinde yuvarlayıp, hamura yapışmalarını sağlayın.
.Büyükçe ve yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla veya bir bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin.
.Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.
.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
.Fırından çıkardığınız kurabiyeleri yerinden hafifçe oynatıp, tepside soğumaya bırakın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: