5 Mart 2008 Çarşamba

Ballı Gevrek

Malzemeler (8 Kişilik)

1 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı su
14 Çorba kaşığı margarin
5 Çorba kaşığı bal
1 Kutu (350 gr) yulaf ezmesi
1 Su bardağı iri dövülmüş fındık
1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 Su bardağı kabuksuz kabak çekirdeği
Hazırlanışı
.Şekeri ve suyu bir tencereye aktarın.
.Şurup haline gelene dek kaynatın ve soğumaya bırakın.
.Hazırladığınız şuruba eritilmiş margarini ve 5 çorba kaşığı balı ekleyin.
.Yulaf ezmesini, 1 su bardağı fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip, karıştırın.
.Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.
.Hazırladığınız ballı karışımı kalınlığı 1 santim olacak şekilde tepsiye yayın.
.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
.Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletin.
.Dilediğiniz boyutlarda çubuk şeklinde kesip, servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: