22 Şubat 2008 Cuma

Zeytinyağlı Bamya

Malzemeler (6 Kişilik)
1 kg bamya
2 Adet soğan
2 Adet domates
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı limon suyu
Yarım tatlı kaiığı tozşeker
1 Çay bardağı sirke
Tuz Süslemek için limon dilimleri

Hazırlanışı

.Bamyaları ayıklayıp sap kısımlarını yuvarlak veya huni şeklinde kesin.
.Bamyaları 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sirke karışımında 5 dakika bekletin.
.Soğanı ince kıyıp sıvıyağda pembeleştirin.
.Bamyaları yıkayıp süzgece alın ve bekletmeden soğana ilave edin, 1-2 dakika soğanla pişirin.
.Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
.Bamyaya ilave edip 2-3 dakika daha pişirin.
.Tozşeker ve limon suyunu ekleyip tuz serpin.
.Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin.
.Limon dilimleriyle süsleyip soğuk olarak servis yapın.
NOT : Bamya pişerken üzerine yağlı kağıt serip kapağını kapatın ve bu şekilde yemek daha lezzetli olacaktır.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: