
2 adet patlıcan
1 adet yumurta
1,5 su bardağı galete unu (bayat ekmek)
3 çorba kaşığı tereyağı
2 bardak pirinç
2 adet domates
Sıvıyağ
3 bardak et suyu
Hazırlanışı
.Patlıcanları alacalı soyun küp küp doğrayın.
.Sıvıyağ da tavada kızartın.(Kurumuş patlıcanda kullanabilirsiniz.)Yağını süzdürün.
.Kabukları çıkartılmış iki domates kuşbaşı doğranır.
.Bir kaşık tereyağ da domatesler 2-3 dakika pişirilir.
.Galeta unu (bayat ekmek), 250 gr kıyma, yumurta, tuz ve karabiber ilave edilerek yoğurup ufak yuvarlak köfteler yapılarak una bulayın ve kızartın, yağını süzdürün.
.Domateslerin içine, köfteyi, patlıcanları atın. 1-2 dakika kaynatın ve daha sonra pilavın içine dökün.
.Ayıklanıp yıkanan pirinçi kaynar tuzlu suda 10 dakika bekletin ve yıkayıp süzgeçten geçirin.
.İki kaşık tereyağı eritin.
.Pirinç ekliyerek 10-15 dakika kısık ateşte kavurun.
.Kaynar et suyunu ekleyin.
.Yirmi dakika pilav suyunu çekene kadar ilk 8 dakika kaynatın sonra kısık ateşe alıp pişirin. .Suyunu çekmiş köfte patlıcan karışımı domatesleri ilave edin.
.Karıştırın. 2-3 dakika kısık ateşte pişirin.
.Pilavı demlendirmeye alın.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder