
1 Kg kayısı
1 Adet limon veya
1 gr limon tuzu
1 Kg şeker
Hazırlanışı
.Kaysıları yıkayın ve çekirdeklerini çıkarın.
.Doğrudan doğruya süzgeç veya robottan geçirerek ezin.
.Ezdiğiniz kaysıları temiz bir tencereye koyup üzerine şekeri ekleyin.
.Orta hararetli ateş üzerinde kıvama gelinceye kadar pişirin.
.İndireceğinize yakın 1 adet limon suyu veya limon tuzunu koyup 2-3 dakika daha kaynatın ve biraz soğuduktan sonra kavanoza boşaltın.
.Soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatın.
NOT : Sert kayısı ile yapmak istediğiniz zaman kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra 1-2 su bardağı su ile 5 dakika kaynatıp sonra ezin.
.Doğrudan doğruya süzgeç veya robottan geçirerek ezin.
.Ezdiğiniz kaysıları temiz bir tencereye koyup üzerine şekeri ekleyin.
.Orta hararetli ateş üzerinde kıvama gelinceye kadar pişirin.
.İndireceğinize yakın 1 adet limon suyu veya limon tuzunu koyup 2-3 dakika daha kaynatın ve biraz soğuduktan sonra kavanoza boşaltın.
.Soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatın.
NOT : Sert kayısı ile yapmak istediğiniz zaman kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra 1-2 su bardağı su ile 5 dakika kaynatıp sonra ezin.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder