
2 Çorba kaşığı margarin
100 Gr dövülmüş fındık
1 Su bardağı irmik
2 Su bardağı süt
1 Su bardağı tozşeker
Üzerine serpmek için tarçın
Hazırlanışı
.Margarini tencereye koyun, eridikten sonra dövülmüş fındığı ve irmiği ekleyin.
.Tahta bir kaşıkla, irmik altın sarısı oluncaya kadar kavurun.
.Şekeri ilave edip bir-iki kez daha karaştırın.
.Ardından yine tahta bir kaşıkla karıştımaya devam edip sütü ekleyin.
.Kısık ateşte arada bir karıştırarak pişirin.
.Üzerine tarçın serpin ve ılık servis yapın.
.Tahta bir kaşıkla, irmik altın sarısı oluncaya kadar kavurun.
.Şekeri ilave edip bir-iki kez daha karaştırın.
.Ardından yine tahta bir kaşıkla karıştımaya devam edip sütü ekleyin.
.Kısık ateşte arada bir karıştırarak pişirin.
.Üzerine tarçın serpin ve ılık servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder