18 Şubat 2008 Pazartesi

Düğün Helvası

Malzemeler (6 Kişilik)
2.5 Su bardağı un
200 gr margarin
200 gr beyaz fıstık
Şerbeti için
2 Su bardağı tozşeker
1 Kilo süt

Hazırlanışı

.Şerbet malzemelerini karıştırıp 2-3 dakika kaynatın.
.Bir tencereye unu, margarini ve beyaz fıstığı koyun.
.Çok ağır ateşte fıstık ve unu altın gibi sararıncaya kadar kevgirle tencerenin kenarlarına bulaştırmadan ağır ağır karıştırarak kavurun.
.Şurubu kaynar olarak üzerine dökün ve bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp ağır ateşte 15 dakika pişirin.
.15 dakika demlendikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: