14 Şubat 2008 Perşembe

Avcı Usulü Kuzu Bacağı

Malzemeler (4 Kişilik)

4 Adet kuzu incik
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı salça
Yeterince su Sıvıyağ
12 Adet arpacık soğan
12 Adet mantar
2 Adet çarlisyon biber
2 Adet domates
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı

.Öncelikle sıvıyağı tavaya alın.
.Kuzu incikleri sıvıyağda kızartın.
.Tencereye 2 çorba kaşığı sıvıyağı alın.
.Kızdıktan sonra 1 çorba kaşığı unu ekleyin.
.Unun rengi değişene dek kavurun.
.1 Çorba kaşığı salçayı ilave edin.
.Yeterince suyu ekleyin.
.Kuzu incikleri encereye aktarın.
.Et yumuşayana dek pişirin.
.Başka bir tavaya çok az sıvıyağ koyun.
.Kabukaları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini ve domatesi ilave edin.
.Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
.Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı mantarlı karışımı ekleyin ve 1-2 taşım kaynatın.
.Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: