29 Şubat 2008 Cuma

Avcı Salçası

Malzemeler (4 Kişilik)

1 tatlı kaşığı yağ
1 adet küçük soğan,çok ince kıyılmış
1/2 su bardağı beyaz şarap
1 litre dana salçası
50 gr. tereyağı
200 gr. mantar,piyaz doğranmış
Hazırlanışı
.Küçük bir tencereye yağı koyup kızdırıp,içinde de soğanı ilave ediniz.
.Bir kere karıştırdıktan sonra şarabı ilave ediniz ve tamamen çektiriniz.
.Dana salçasını ilave ediniz,karıştırarak kaynatıp 2 dakika daha kaynattıktan sonra küçük bir kaba süzdürünüz.
.Tereyağında mantarı iyice sote yapıp,sosun içine boşaltarak iyice karıştırınız.
.Ağzı kapalı olarak sıcak benmaride muhafaza edip,arzu ettiğiniz zaman kullanınız.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: