
Malzemeler (4 Kişilik)
1 Adet yumurta
Çeyrek su bardağı pudra şekeri
2.5 su bardağı un
200 gr margarin
İçi İçin
6 Su bardağı dövülmüş fındık
4 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı süt
1.5 su bardağı şeker
Hazırlanışı
.Hamur için 1 adet yumurtayı, çetrek su bardağı pudra şekerini, 2.5 su bardağı unu ve oda sıcaklığında bırakılıp, küçük küpler halinde doğranmış margarini yoğurma kabında karıştırın.
.Malzemeler özleşene dek yoğurduktan sonra 1 saat bekletin.
.Küçük fırın kaplarına hamurdan ceviz iriliğinde kopardığınız parçaları iyice yayın.
.İç malzemesi için 6 su bardağı dövülmüş fındığı, 4 adet yumurtayı, 2 Çorba kaşığı sütü ve 1.5 su bardağı şekeri karıştırın.
.Kaplara yaydığınız hamurların üzerine fındıklı karışımdan 2 çorba kaşığı sütü ve 1.5 su bardağı şekeri karıştırın.
.Kaplara yaydığınız hamurların üzerine fındıklı karışımdan 2 çorba kaşığı koyun.
.En üste de hamurdan yaptığınız ince şeritleri artı halinde yerleştirin.
.Önceden ısıtılmış yüksek dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
.Soğuttuktan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder