29 Şubat 2008 Cuma

Anadolu Bulgur Pilavı

Malzemeler (6 Kişilik)

2 Su bardağı pilavlık bulgur
3 Su bardağı su veya et suyu
1 Adet soğan
1 Adet domates
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Çay bardağı haşlanmış nohut
1 Çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 Demet taze nane
Tuz, biber
Hazırlanışı

.Soğanı ince rendeleyip yağda 2-3 dakika pembeleştirin.
.Domatesi küçük küçük doğrayıp soğana ekleyin.
.1-2 dakika daha kavurup 3 su bardağı su vaya et suyunu ilave edin.
.Karışım kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış bulgur, tuz ve biberi ekleyip ateşi kısın.
.Suyunu çekip bulgurlar yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika kaynatın.
.Ateşten almadan 5 dakika önce haşlanmış mercimek ve nohudu ilave edin.
.Pilav tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
.Yarım saat dinlendirip ince doğranmış naneyi ekleyerek servis yapın.
NOT : Aynı pilavı nohut yerine kuru fasulye kullanarak da yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: